Kad bi vina mogla pričati...

Vinart godišnja postignuća | Vinart

Kad bi vina mogla pričati...

Vinart godišnja postignuća

Vinska scena Hrvatske je bogata, propulzivna i živa. Broj vinskih etiketa na policama trgovina stalno raste, broj vinarija i vinskih trgovaca također, vinske liste u restoranima često nude ozbiljan presjek domaće i svjetske ponude, neprekidno se održavaju degustacije i promocije, aktivno je nekoliko škola i tečajeva za vinsku edukaciju, vinski turizam je u usponu. Za tako dobar trend zaslužni su prije svega pojedinci koji stoje iza pokretanja svih navedenih aktivnosti, a zatim i vinarije, udruge, izdavači, znanstvenici i brojni poduzetnici iz svih sfera ekonomije od trgovine do proizvodnje, a mi smo ih odlučili detektirati i nagraditi.

Birački odbor sastavljen od renomiranih vinskih i gastro novinara te najboljih hrvatskih sommeliera odabire pojedince koji neprestano ulažu trud, pomiču granice, riskiraju i uvode inovacije u proizvodnji i prodaji vina te ih nagrađuje prema sljedećim kategorijama:

Osoba godine

Vinarija godine

Vinarija godine Bregovite Hrvatske

Vinarija godine Slavonije i Podunavlja

Vinarija godine Istre i Kvarnera

Vinarija godine Dalmacije

Webshop godine

Vinoteka godine

Supermarket godine

Veletrgovac godine

Uz navedene nagrade dodijeljuje se i titula Zaslužnika osobama koje su trajno zadužile vinsku scenu Hrvatske svojim radom na razvoju kulture vina, pokretanju trendova, očuvanju vinske tradicije, afirmaciji umjerenosti konzumacije, poticanju znanosti o vinu i promociji kvalitete vina.